Kansalaisaloite bensiinin ja dieselin arvonlisäveron alentamisesta

20.12.2021

Liikennepalvelukauppiaat ry:n kansalaisaloite bensiinin ja dieselin arvonlisäveron väliaikaisesta laskemisesta

Liikennepalvelukauppiaat ry on hallituksensa ja toimitusjohtajansa voimin tehnyt kansalaisaloitteen, jonka tarkoituksena on alentaa bensiinin ja dieselin arvonlisäveroa vuosille 2023 ja 2024 niin, että bensiinin ja dieselin arvonlisäverokanta on 14 %.

Liikennepalvelukauppiaat ry kokee päivittäin polttoainetta tankkaavien asiakkaidensa suuren tuskan, joka johtuu bensiinin ja dieselin hinnan jatkuvasta noususta. Sama tuska on nähtävissä polttoainekauppiaiden kohdalla. Polttoaineita myyvien kauppiaiden mahdollisuudet vaikuttaa hintatasoon ovat käytännössä olemattomat. 

Tulevaisuus näyttää siltä, että polttonesteiden hintataso on edelleen nousemassa. Suomalaiset joutuvat olosuhteiden pakosta käyttämään autojaan normaalin elämän mahdollistamiseksi. Työ, harrastaukset ja elämän moninaiset tarpeet vaativat aina liikkumista. Valtaosalle suomalaisista auto on ainoa mahdollinen liikkumisen väline.

Kansalaisaloite on rekisteröity keskiviikkona 22.12.2021. Kansalaisaloitetta pääsee kannattamaan 27.12.2021 lähtien sivustolla https://kansalaisaloite.fi.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Jari Salonen, jari.salonen@liikennepalvelukauppiaat.fi p. 0400 305 792

Liikennepalvelu ry, kansalaisaloite (pdf)→⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Liikennepalvelukauppiaat ry on tänä vuonna 60 vuotta täyttänyt huoltamo- ja liikennepalvelualojen toimialajärjestö. SBL:n jäseninä on yksityisiä kauppiaita ja liikennepalvelualojen yrittäjiä. Heidän yrityksensä palvelevat kaikkia teillä liikkuvia. 
Vuosikokouksessaan 5.8.2021 liitto ajanmukaisti nimensä vastaamaan nykyistä toimintaansa. Uusi nimi on Liikennepalvelukauppiaat ry.