Liikennepalvelukauppiaat ry mukana vaikuttamistyössä: Veikkauksen kuponkipelien pakolliselle tunnistautumiselle jatkoaikaa

26.10.2022

Veikkauksen kumppanikirjeestä löydät yksityiskohtaiset tiedot:

Jatkoaika kuponkipelien täystunnistautumisen siirtymiselle on hyväksytty eduskunnassa

Hyvä yhteistyökumppani

Eduskunta on tänään perjantaina hyväksynyt lakiesityksen, jonka mukaan kuponkipelien pakolliseen tunnistautumiseen voidaan siirtyä vasta vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon loppuun mennessä.

Eduskunnan tiedote

Veikkaus haki kesällä sisäministeriöltä jatkoaikaa kuponkipelien pakollisen tunnistautumisen käyttöönotolle, koska maailmanlaajuinen komponenttipula on viivästyttänyt merkittävästi uuden myyntipäätteen saatavuutta ja käyttöönottoa. Veikkaus ei pysty ottamaan päätettä käyttöön kaikissa myyntipaikoissa vuoden 2023 alkuun mennessä, jolloin kuponkipelien pakollisen tunnistautumisen oli arpajaislain mukaan tarkoitus tulla voimaan asiamiesverkoston myyntipaikoissa.

-Yhteistyökumppaneidemme Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n, Liikennepalvelukauppiaat ry:n ja Päivittäistavarakauppa ry:n lausunnot ovat osaltaan olleet vaikuttamassa Suomen hallituksen esitykseen eduskunnalle, jotta saisimme riittävän siirtymäajan ja ehdimme saada uudet myyntipäätteet tukemaan kuponkipelien täystunnistautumisen onnistunutta käyttöönottoa, kertoo kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino.

Myyntipäätteen laaja levitys jatkuu vuoden 2023 puolelle

Saadusta lisäajasta huolimatta Veikkauksen tavoitteena on ottaa uusi myyntipääte ja kuponkipelien pakollinen tunnistautuminen käyttöön mahdollisimman pian.

Veikkauksen on tarkoitus korvata asiamiesverkoston nykyiset totopäätteet loka-marraskuun vaihteessa viikoilla 43–45. Myyntipäätteen laaja levitys kaikkiin myyntipaikkoihin jatkuu vuodenvaihteen jälkeen sen mukaan, missä aikataulussa Veikkaus saa myyntipäätteitä laitetoimittajaltaan.

Viestimme loppuvuoden aikana kaikille kumppaneillemme ja myyntipaikoille kuponkipelien pakollisen tunnistautumisen ja uuden myyntipäätteen käyttöönoton tärkeistä päivämääristä sekä mahdollisista toimintaohjeista.

Yhteistyöterveisin

Jari Heino
kanava- ja myyntijohtaja

Marko Peltokorpi
suunnittelu- ja kehitysjohtaja