Liikennepalvelukauppiaat ry tuomitsee Venäjän sotatoimet ja kannustaa lopettamaan Teboil-yrittäjien boikotoimisen

28.2.2022

Mediatiedote                                         28.2.2022

 

Julkaisuvapaa heti

 

Liikennepalvelukauppiaat ry selventää Teboil-yrittäjien asemaa

 

Teboil-kauppiaat ovat suomalaisia yrittäjiä

Teboil-kauppiaat ovat paikallisia suomalaisia yrittäjiä, jotka vastaavat itsenäisesti huoltoasemiensa liiketoiminnasta niin kahvila-ravintoloiden, autopesujen, autohuollon kuin myymäläkaupankin osalta.

Huoltoasemat työllistävät valtakunnallisesti suoraan noin 800 suomalaista työntekijää. Välillinen vaikutus työpaikkoihin on yhteistyökumppaneiden ja suomalaisten hankintakanavien kautta huomattava. Kauppiasyrittäjien omistamat yhtiöt maksavat kaikki veronsa Suomeen.

Teboilin myymät polttoaineet Suomesta ja läntisestä Euroopasta

Teboil-asemilla myytävät polttoaineet ostetaan pääosin suomalaiselta kumppanilta ja loput läntisen Euroopan maissa toimivilta kumppaneilta.

Kaikesta Suomeen tuotavasta raakaöljystä tulee Tilastokeskuksen mukaan noin 90 % Venäjältä. 2019 osuus oli 92,1 % ja vuonna 2020 osuus oli 85,6 %. Tuontiöljyn suuri venäläisosuus voi jatkossa muodostua haasteeksi.

Osta suomalaisesta palveluyrityksestä

Huoltamoyritysten toimeentulo, työpaikkojen säilyminen ja lähipalveluiden tuottaminen on jatkossakin mahdollista, mikäli asiakkaiden luottamus suomalaiseen yrittäjyyteen säilyy kriisistä huolimatta.

Liikennepalvelukauppiaat ry pyytää, että kaikki huoltoasemien käyttäjät arvioisivat boikotointeja kohdistaessaan niiden vaikutuksia suomalaisten huoltamotyöntekijöiden, kauppiaiden ja heidän perheidensä toimeentuloon. Parhaiten kannustat yrittäjyyttä ja huoltoasemien työntekijöitä asioimalla suomalaisella, miehitetyllä liikennepalveluasemalla.

Liikennepalvelukauppiaat ry tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet ja suosittelee Teboil-boikotista luopumista

Liikennepalvelukauppiaat ry, Teboil-kauppiaat mukaan lukien, tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet ja toivomme Ukrainan kriisin mahdollisimman pikaista päättymistä.

Liikennepalvelukauppiaat ry antaa täyden tukensa kaikille Teboil-kauppiaille ja heidän henkilökunnilleen ja suosittelee luopumaan boikotista suomalaisia Teboil-yrittäjiä kohtaan.

Kaikkien ajatuksemme ovat Ukrainan kansan tukemisessa.

Lisätietoja:   Liikennepalvelukauppiaat ry

Jari Salonen

toimitusjohtaja

0400 305 792

jari.salonen@liikennepalvelukauppiaat.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠